De Vreelandbode van augustus 2024

Einde van de vakantiepret? Volgens columnist Bas is ieder einde ook een nieuw begin. Zo lijkt het alsof de vakantiegangers elders de routeplanner nog even snel op Vreeland hebben ingesteld om op tijd te zijn voor het Dorpsfeest.

We zien immers weer steeds meer bekende gezichten in het dorp en het is altijd extra leuk om elkaar daar na de vakantie te treffen. Ook de scholen zijn zo zoetjes aan begonnen maar de zomer hangt nog lekker in de lucht. Bij de overuren draaiende brug treffen we een aantal buitenlandse toeristen die verderop in deze bode hun verhaal doen.

Op de Kleizuwe is de afgelopen tijd zoveel gebeurd dat we er zelfs een speciale pagina aan hebben gewijd met mooie indrukken van het afgelopen historisch festival, de huttenbouw bij boerderij Van de Paauw, een bijzonder gedenkbankje maar ook over de weerzinwekkende en brutale drugsafval-dump. Bovendien lezen we in de rubriek ‘Vroeger & Nu’ over de interessante geschiedenis van de boerderij ‘Ponderosa’ op nummer 131.

En natuurlijk zijn er weer mooie interviews te lezen zoals met duizendpoot Aginus Kalis, verbinder Marieke Slee en Yvonne en Jeroen die voor groen gaan. En misschien is de vakantie nu voor velen onder ons weliswaar voorbij, er is hier gelukkig ook meer dan genoeg te doen voor de broodnodige in- en ontspanning. Geniet dus nog maar van de zomer hier dichtbij huis en tot op het Dorpsfeest!

Veel leesplezier!

Klik hier of op de voorpagina hieronder: