De Vreelandbode van oktober 2024

Het was weer bal in Vreeland de afgelopen weken! Honderden Vreelanders genoten van een zonovergoten dorpsfeest met swingende muziek, een reuze paellapan en een fraaie fototentoonstelling die gelukkig nog een keer herhaald wordt.

De bewoners van het Maartenplein feestten bij hun straatdiner, senioren bij het ‘oliebollen’uitje en het diamanten bruidspaar Wiel en Guusje Broekx vierde hun zestigjarig huwelijk. Ook Open Monumentendag werd gevierd in ons dorp, met openstellingen en veel activiteiten voor jong en oud. Het stralende late zomerzonnetje verhoogde de feestvreugde.

Toch nadert het najaar weer… Dierendag komt er dus aan, wat voor mooie Vreelandse dierenliefde-verhalen zorgde. IJsclub Voorwaarts is al bezig met de voorbereidingen voor het winterseizoen en bij de 5 Dorpen beginnen de schaatslessen weer. De nazomer nodigt ook uit om de theaters in te duiken, we hebben er genoeg in de buurt, en u leest dan ook weer veel cultuurtips voor de donkere avonden. Maar ook overdag is er gezelligheid genoeg met de bingo, Buurtkamerkoffie en -praatjes.

Dorpsgenote Loveday Smith en nieuwe buren Catherine en Steven van Rhede van der Kloot genieten ook van al die activiteiten, de bron van saamhorigheid in ons dorp. En de bron, daar schrijft onze dominee Rineke van Ginkel mooi over. “Wat zijn jouw bronnen in dit leven?”

Wij hopen dat de inzet en betrokkenheid van veel dorpsbewoners voor velen een van die bronnen zijn.

Lees de Vreelandbode hier of klik op de voorpagina hieronder: